Assalamualaikum wrh wbrkt & Salam Sejahtera,
Hari ini tekak teragak nak makan lepat pisang...tetapi lepat pisang ni versi orang ada diabetes pulak hihihui.....kurang gula...sesuai untuk bento Tina ke sekolah pagi tadi.
Bahan
2 biji pisang size sederhana dilenyek
1 sudu santan pekat dalam tin
2/3 cawan air
5 sudu besar tepung
1 sudu besar tepung beras
2 sudu kelapa kering
2 sudu kecil gula
1/3 sudu garam
Daun pisang dilayurkan
Cara membuat
Campurkan semua bahan dan buat seperti adunan cekodok pisang.
Masukkan kedalam dalam pisang 1-2 sudu besar.
Lipat daun pisang dan susun dalam periuk kukus.
Kukus selama 25minit atau sehingga masak.
Sebelum dikukus |
Mudah sahaja buat lepat, jika di Malaysia kami beli sahaja.:)
Suami Tak Suka makan kuih manis-saya makan sorang tu huhuhu |
Bento Tina |
Tiada ulasan:
Catat Ulasan